Stadsdichter Maarten Inghels ontmoet Delphine Lecompte op 26/10

Nieuwe datum: 26 oktober

Naar aanleiding van haar nieuwe bundel Western gaat Delphine Lecompte in gesprek met Maarten Inghels, Stadsdichter van Antwerpen.

Delphine Lecompte (1978) debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens in the Boiler, daarna schakelde ze over naar gedichten in haar moedertaal. Voor haar debuutbundel De dieren in mij kreeg ze de C. Buddingh’-prijs 2010 en de Prijs Letterkunde 2011 van de Provincie West-Vlaanderen. Haar vorige bundel Dichter, bokser, koningsdochter werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs.

Maarten Inghels is dichter, schrijver en tot 2018 de officiële Stadsdichter van Antwerpen. Hij heeft niemand onberoerd gelaten met zijn markante stadsgedichten.
Daarnaast is Inghels coördinator van ‘De eenzame uitvaart’ in Antwerpen, een project waarbij dichters gedichten schrijven voor mensen die eenzaam worden begraven, zonder familie of vrienden. Zijn dichtbundel Nieuwe Rituelen werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2016. Zijn werk wordt uitgegeven door De Bezige Bij.

Een vrouw is belust op wraak. Na een moeizame jeugd in een obscuur dorp, een wisselvallig liefdesleven en een hobbelig arbeidsparcours spreekt ze over de mensen en ervaringen die haar ooit het leven zuur maakten. Eerherstel en erkenning krijgen is haar doel.
Western is een dichtbundel vol spanning en avontuur. Met haar uitzinnige taalgebruik schept Delphine Lecompte wederom een wereld die vol is van woede en gekte, maar ook van bezinning en liefde. Ze daagt zichzelf uit als dichter, is soms genadeloos, dan weer gevoelig, en ze formuleert een antwoord op de vraag: hoeveel cowboy schuilt er in de mens?

’s Nachts bedrijven we de liefde
Om de ogen van de sterren uit te steken
De sterren zijn niet onder de indruk
Wij ook niet