het balanseer(t) in CronopiO

Donderdag 6 juni om 20u

Presentatie van de bundels Sticky Drama en persoonlijk geraakt

Uitgever Kris Latoir leidt in

Dichters Dominique De Groen en Sis Matthé lezen voor

Dominique De Groen gaat na haar fel bejubeld debuut Shop Girl (het balanseer, 2017) flink tekeer in Sticky Drama

Radioactieve planten dragen vrucht. Twee eilanden bloeden in elkaar leeg. Een ijsberg kotst zijn ingewanden uit. De permafrost ontdooit. Sluimerende bacteriën ontwaken. Ontaarde levensvormen woekeren in een landschap van oerslijm en plastic. De heksen leggen de Tarotkaarten. Een nieuwe boom des levens ontkiemt. Een kleverig drama kondigt zich aan. Nog vijf frames te gaan. De oude dieren zijn schitterend in de nucleaire nacht.
Dominique De Groen (1991) is dichter. Haar debuutbundel Shop Girl verscheen in 2017 bij het balanseer en werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Haar werk wordt gepubliceerd in verschillende literaire tijdschriften en bladen: nY, De Gids, rekto:verso, Samplekanon, Oote Oote, Collateral, Deus ex Machina… Ze post poëzie en beeldend werk op www.vulpix91.be

persoonlijk geraakt is de zoektocht naar een klassieke dichtbundel die net op tijd wegdraait, een taalspel met toekomst.

Ik, jij en wij worden gemobiliseerd om een vorm van hoop te genereren “onbestemd van afkomst”. Ergens tussen etymologie en een andere taal jagen de gedichten op een lichamelijke stem, op een fysieke naam die ons in staat moet stellen om alsnog persoonlijk te raken.
het is een kwestie van bewijs.
op papier ben ik volkomen
uitgewerkt, op mezelf aangewezen
de man van velen.

Sis Matthé (1980) schrijft, vertaalt (o.a. voor Sabzian) en maakt muziek in het duo Stacks. Hij publiceerde gedichten in freespace Nieuwzuid en Poëziekrant en was een van de 21 dichters voor de 21ste eeuw (Uitgeverij P). persoonlijk geraakt is zijn debuutbundel.