Lezing door Alicja Gescinska: Thuis in muziek

donderdag 18 oktober om 20u

Inkom € 5 (wordt terugbetaald bij aankoop van “Thuis in muziek”)

Gratis drankje

Van harte welkom!

Thuis in muziek – Een oefening in menselijkheid

Alicja-Geschinska-Thuis-In-Muziek

Alicja Gescinska werpt zich in dit prikkelende essay op een groot thema
in haar werk en filosofie: de muziek

Alicja Gescinska is ervan overtuigd dat muziek eerder een verheffende dan een verderfelijke kracht bezit en een grote rol kan spelen in onze persoonlijke en morele ontwikkeling. Daar staan we vandaag de dag te weinig bij stil. In het onderwijs is muziek nauwelijks nog van belang, en in het dagelijks leven zien we het vooral als bron van ontspanning, ter verstrooiing of vertroosting.
In dit heldere essay toont Gescinska op overtuigende wijze dat muziek eerder een fundament dan een ornament van ons bestaan is. Muziek laat ons thuiskomen in onszelf, en vormt ons thuis in de wereld.

 

 

 

 

Alicja Gescinska

Alicja Gescinska (1981)

is een van de meest toonaangevende jonge filosofen van België en Nederland. Haar boek De verovering van de vrijheid (2011) oogstte alom lof. Met haar debuutroman Een soort van liefde (2016) won ze de Debuutprijs 2017 en werd ze genomineerd voor de Confituur Boekhandelsprijs. Ook presenteerde ze het levensbeschouwelijke televisieprogramma Wanderlust, waarin ze filosofische gesprekken voerde met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars.

 

 

 

Foto © Koen Broos