Alexander Roose interviewt Tinneke Beeckman

woensdag 15 juni om 20u

De uiterst veelzijdige Spinoza (1632-1677) blijft ons inspireren. Wat als je vandaag door Spinoza’s lens naar de wereld zou kijken? Filosofe Tinneke Beeckman toont hoe Spinoza eerder voor ons lijkt te schrijven dan voor zijn tijdgenoten.

Tinneke Beeckman
Foto: Koen Broos
Door Spinoza's lens
Door Spinoza’s lens

Tinneke Beeckman(1976) heeft de afgelopen jaren bekendheid verworven met de stukken die ze schreef voor De Standaard, De Morgen, De Tijd en NRC Handelsblad. Ze geeft ook lezingen over filosofie voor een breder publiek. Vorig jaar verscheen haar boek Macht en onmacht. Voor Door Spinoza’s lens kreeg ze de Liberales-prijs.

 

Artikel in De Morgen van 2 juni

meer info over Tinneke Beeckman

meer info over Alexander Roose